YR8DBj0XGrU

We-Vibe Chorus är den efterlängtade uppföljaren till världens kanske mest omtalade och sålda parvibrator – We-Vibe Sync. Tack vare We-Vibe själva fick jag en unik möjlighet att bekanta mig med deras senaste flaggskepp för att jämföra den mot deras tidigare modeller och testa alla nya funktioner spännande funktioner! Är We-Vibe Chorus en värdig uppföljare? Är det värt pengarna att uppgradera från We-Vibe Sync till We-Vibe Chorus? Är verkligen We-Vibe Chorus den bästa parvibratorn på marknaden just nu? Det korta svaret på alla dessa frågor är ja! och här kommer en recension som berättar varför.

We-Vibe Chorus

Förpackning och tillbehör

Det är ständigt en fröjd för ögat att beskåda en förpackning från We-Vibe. Deras förmåga att formsätta och tillverka smakfulla förpackningar är helt unik. We-Vibe Chorus kommer levererad i en kub-formad låda smyckad med härligt inbjudande, varma färger och accenter i guld. Locket på lådan öppnas genom att vika upp ena sidan; likt en bok. Därefter ser du We-Vibe Chorus och den medföljande fjärrkontrollen ligga vilandes tryggt i vitt laserskuret skumgummi. På insidan av locket finns korta stycken och illustrationer som beskriver alla nya och innovativa funktioner som We-Vibe Chorus har. Jag vågar påstå att ingen annan tillverkare kommer ens i närheten av att skeppa sina sexleksaker i lådor som dessa.

Förutom We-Vibe Chorus och fjärrkontrollen finner du en liten förpackning med vattenbaserat glidmedel, ett elegant laddnings/resefodral och en laddningskabel i förpackningen. Du hittar även en mycket utförlig instruktionsbok tillsammans med ett intyg som ger dig två års fabriksgaranti på din We-Vibe Chorus – generöst!

Själva sexleksaken

Du känner verkligen att du håller i något speciellt när har We-Vibe Chorus i din hand. Den lilla C-formade kroppen är fast och stadig, men samtidigt silkeslen till ytan. Chorus är tillverkad i kroppssäker silikon – fri från ftalater och BPA och tillverkad utan spår av latex. Med andra ord är kvalitén precis i linje med vad du kan förvänta dig av en av världens bästa sexleksakstillverkare. We-Vibe Chorus höga kvalité gör att den känns mystiskt inbjudande. Man längtar verkligen efter att få använda den så fort som möjligt när man håller den i sina händer! Självklart är We-Vibe Chorus vattentät.

Vattentät är dock inte den medföljande fjärrkontrollen, som denna gång är väl tilltagen i formen och långt ifrån den tidigare så anonyma och vita kontrollen som levererats med tidigare modeller. Det finns dock en förklaring till varför årets fjärrkontroll är som den är – mer om det senare! Här och nu räcker det med att säga att även fjärrkontrollen till håller lika hög kvalité som parvibratorn gör, med samma silkeslena yta och greppvänliga mjukhet.

Hur fungerar We-Vibe Chorus?

Vad är då grejen med We-Vibe Chorus – vad är tanken bakom den konstiga formen och varför har den blivit så himla populär?

Stimulering av både g-punkt och klitoris samtidigt

Hemligheten ligger i designen. We-Vibe Chorus är en C-formad vibrator som (till hälften) förs in i slidan, vilket gör den helt hands-free men också unikt kapabel att stimulera både klitoris och g-punkten samtidigt. Dessutom är We-Vibe Chorus utformad på ett sådant sätt att det är fullt möjligt att bära vibratorn och samtidigt ha penetrativt sex!

Kort sagt gör själva designen We-Vibe Chorus till den perfekta sexleksaken för oss kvinnor som vill få orgasmer hands-free på egen hand, men också för par som vill ta sexet till en ny nivå. Under sex stimulerar vibrationerna från We-Vibe Chorus kvinnans klitoris helt automatiskt i vilken sexställning som helst, vilket är en nödvändig faktor för väldigt många kvinnor som vill nå orgasm.

Vibrationerna ger även delad njutning, eftersom vibrationerna mot kvinnans g-punkt även når mannens penis under sex gör We-Vibe Chorus det lättare än någonsin att nå orgasm tillsammans.

Enkel rengöring

We-Vibe Chorus är 100% vattentät (komihåg, fjärrkontrollen är inte det) vilket gör att rengöringen är en enkel historia. Jag är inte så knusslig av mig. När jag använt We-Vibe Chorus slänger jag ner den i ett handfat med ljummet vatten, tvättar av den och sedan låter jag den torka på lite papper – enkelt!

En justerbar vibrator som passar alla

Under sin silkeslena yta av tjockt silikon har We-Vibe Chorus ett starkt och anpassningsbart skelett som tillåter dig att öppna upp eller stänga vibratorns form för att den ska passa just din kropp. Med vibratorn anpassad efter just din kroppsform fokuseras vibrationerna på precis rätt ställe under hela lekstunden.

Appstyrd vibrator

Du kan välja att kontrollera We-Vibe Chorus med hjälp av den medföljande handkontrollen, men du kan också dela kontrollen över vibratorn med en partner genom We-Connect™ som är en gratisapp – tillgänglig för alla mobiler som kör iOS eller Android.

I appen kan du även skapa egna vibrationsmönster, chatta med din partner samtidigt som ni leker med varandra på avstånd eller få vibratorn att vibrera i takt till musik.

Bara appen i sig har alldeles för många funktioner för att beskriva här, men i korthet kan jag berätta att jag och min partner hade kul i timmar när vi satt och utforskade alla möjligheter.

Uppladningsbar via USB

We-Vibe Chorus är såklart uppladdningsbar, vilket innebär att du inte behöver köpa en hel drös med miljöfarliga batterier varje gång strömmen börjar ta slut. 90 minuters laddning räcker till en lika lång lekstund, vilket jag tycker är lite torftigt när vi nu lever i en värld där mobiltelefoner kan få 6 timmars batteritid på 30 minuters laddning.

Laddningen sker via USB – en lösning som är både bra och dålig. Den är bra eftersom du ladda vibratorn genom vilken USB-port som helst; på datorn eller i mobilladdaren. Det som är mindre bra är att den andra ändan av USB-sladden inte kan anslutas direkt till vibratorn. Istället måste du sätta vibratorn i sitt medföljande reseetui som i sin tur ansluts till kabeln. Detta innebär i praktiken att du måste bära med dig både sladd och etui om du vill ladda We-Vibe Chorus någon annan stans än hemma – opraktiskt. Många andra produkter från We-Vibe laddas genom en magnetisk USB-sladd som ”klickar” sig fast på utsidan av vibratorn, men tyvärr får man ingen sådan sladd i den vackra förpackningen.

We-Vibe Chorus vs. We-Vibe Sync

Alla funktioner ovan är väldigt bra, men inte unika till We-Vibe Chorus. De återfinns hos de flesta av We-Vibes nyare parvibratorer. Så vad exakt gör We-Vibe Chorus unik? Vad skiljer We-Vibe Chorus från sin föregångare We-Vibe Sync?

Funktion We-Vibe Chorus We-Vibe Sync
Dubbel stimulering
Enkel rengöring
Justerbar
Appstyrd
Uppladdningsbar
Squeeze Remote
Vibrationsstyrka ●●●●● ●●●
AnkorLink
G-punktsvibrator ●●●● ●●●
Touch-sense

Squeeze Remote

Nu kommer vi till den medföljande fjärrkontrollen som jag nämnde i början av recensionen! Jag talade om att den är mycket större och mer greppvänlig än tidigare fjärrkontroller och det är för att den är designad till att kontrollera vibratorns intensitet genom att du klämmer om den – låt mig förklara närmare.

I stundens hetta kan det kännas opraktiskt att fippla med knappar och appar för att reglera vibrationernas intensitet. We-Vibe Chorus Squeeze Remote löser det problemet genom att höja intensiteten på vibrationerna när du greppar om kontrollen. Kort sagt; ju hårdare du greppar om kontrollen, desto kraftigare blir vibrationerna! När du släpper greppet om kontrollen avtar vibrationerna.

Jag ska erkänna att jag inledningsvis tyckte detta lät som en riktigt fånig och onödig gimick. Men, faktum är att kontrollen har underlättat användningen signifikant för mig egen del. Speciellt när jag använder vibratorn under sex med min partner. Alla kroppar fungerar olika, men för mig är det så att jag behöver starkare och starkare vibrationer för att nå hela vägen till orgasm. Jag kan inte starta på en intensitet och hålla den hela vägen till den stora finalen. We-Vibe Chorus fjärrkontroll låter mig öka intensiteten på ett väldigt intuitivs sätt. Jag behöver inte ens titta på kontrollen, jag behöver bara greppa om den – så himla skönt! När orgasmen är över blir jag ofta väldigt känslig. Allt jag behöver göra då är att släppa taget om kontrollen.

Den greppvänliga kontrollen är en ny feature som inte fanns hos We-Vibe Sync med sin väldigt enkla fjärrkontroll som jag, såhär i jämförelse med den nya fjärrkontrollen, tycker är rätt onödig.

Kraftigare vibrationer

När jag själv frågade We-Vibe om hur starka motorerna är i We-Vibe Chorus fick jag inget direkt svar. I efterhand har jag läst att We-Vibe valt att sätta in samma kraftiga vibrator som de har i sin välkända och populära bulletvibrator – We-Vibe Tango. Jag vet inte riktigt om det är sant, men en sak är klar – i jämförelse med We-Vibe Sync har We-Vibe Chorus mer kraft i vibrationerna. Framförallt är vibrationerna kraftigare i den mindre delen av sexleksaken – den som förs in i slidan och som sedan stimulerar g-punkten.

Både jag och min partner kände en betydlig skillnad i vibrationer mellan de två modellerna. Motorn som vibrerar mot klitoris är mer ”mullrande” än ”surrande” vilket är ett stort plus för mig som lätt tappar känseln av surrande och ettriga vibrationer. Vibrationerna från We-Vibe Chorus går på djupet. För mig känns det också som spektrumet av vibrationer är bredare jämfört med We-Vibe Sync. Det finns liksom fler nivåer av vibrationer att välja mellan.

Färre anslutningsproblem

En stor svaghet med We-Vibes parvibratorer har alltid varit anslutningskvalitén mellan vibratorn och mobilen eller fjärrkontrollen. Jag upplever själv att anslutningen är väldigt opålitlig, framförallt om jag bär vibratorn när den inte använts på några minuter. Då går lixom telefonen eller leksaken in i ett viloläge som är omöjligt att avbryta. Den enda möjligheten jag har är ett manuellt ”para ihop” leksaken och appen manuellt, vilket inte alltid är så enkelt om jag bär vibratorn i mig när jag och min partner befinner oss på en offentlig plats! Man måste alltid veta vart närmsta toalett är, utifall leksaken tappar kontakten.

We-Vibe har gjort ett seriöst försök att förbättra anslutningen med We-Vibe Chorus. De har valt att använda sig av något som heter AnkorLink™ Technology och uppgradera Bluetoothprotokollet till Bluetooth 5. Så vitt jag förstår innebär detta att We-Vibe Chorus inte ansluter direkt till telefonen, utan istället till fjärrkontrollen som i sin tur ansluter sig till telefonen. Fjärrkontrollen blir med andra ord ett slags ankare mellan telefonen och vibratorn som förbättrar signalen.

AnkorLink™ verkar fungera. Jag och min partner upplevde färre anslutningsproblem med We-Vibe Chorus än vad vi gjorde med We-Vibe Sync. Nackdelen är att du alltid måste bära med dig fjärrkontrollen om du vill styra vibratorn med telefonen – en skakig lösning i min mening.

Något jag upplever som oförändrat är anslutningsproblemen som ofta uppstår när min partner ska kontrollera We-Vibe Chorus från vart som helst. Man kan nämligen koppla sin egen telefon till We-Vibe Chorus och sedan koppla sin telefon till sin partners telefon så att han/hon kan kontrollera leksaken. I teorin blir det då möjligt att stimulera sin partner från vilken del av världen som helst! Tyvärr verkar det vara lättare sagt än gjort och par som använder We-Vibe Chorus för långdistansförhållanden kommer säkerligen stöta på flera frustrerande stunder än njutfulla och intima.

Större g-punktsvibrator

Detta är en ny feature hos We-Vibe Chorus som jag inte visste att jag behövde – nämligen en något grövre g-punktsvibrator. Inte nog med att vibratorn är starkare än i We-Vibe Sync. Den lilla rundade ändan fyller ut slidan bättre och gör att We-Vibe Chorus håller sig bättre på plats, speciellt när jag är ute och går på stan och under sex med min partner.

Touch-sense

Touch-sense är definitivt den ”onödigaste” funktionen hos We-Vibe Chorus, men ändå värd att nämna eftersom den inte finns hos den äldre We-Vibe Sync.

Touch-sense innebär att We-Vibe Chorus har utrustats med tryckkänsliga receptorer på ovansidan (under logotypen). Dessa känner av när något eller någon rör vid vibratorn vilket gör att den börjar vibrera. I teorin innebär det att We-Vibe Chorus vibrerar i takt med att du och din partner älskar. Problemet är bara att placeringen av receptorerna är helt fel och därför endast fungerar (skapligt) när jag och min partner har sex i en väldigt tight missionärsställning där hans mage gnids mot vibratorn. Det hade varit bättre om We-Vibe istället placerat sensorerna på undersidan av den lilla armen som befinner sig inuti slidan. Då hade vibratorn kunnat få kontakt med penisen och tajmat vibrationerna med stötarna in och ut. Just nu är Touch-sense en flopp – tyvärr.

We-Vibe Chorus

We-Vibe Chorus är den bästa parvibratorn på marknaden just nu, med en fjärrkontroll som reagerar på din beröring

Svagheter med We-Vibe Chorus

Allt sammantaget är We-Vibe Chorus definitivt är vinnare i min bok. We-Vibe har återigen lyckats designa och producera den bästa parvibratorn på marknaden och ligger ljusår före någon annan tillverkare.

Kraftigare vibrator

Jag hade dock velat ha en ännu kraftigare vibrator mot klitoris. Missförstå mig inte, We-Vibe Chorus har tillräckligt med kraft för att ta mig till orgasm, men ibland vill man bara ha den där extra nivån av insane mullrig vibration som man får av en Magic Wand som DOXY. Självklart kommer aldrig en vibrator i We-Vibe Chorus storlek leverera likadana vibrationer som en DOXY, men om vibrationerna hade varit lika starka som i We-Vibe Tango hade jag varit nöjd – jag hade varit tyst efter det och aldrig bett om mera. Eller, det är klart jag hade bett om mera! Du förstår hur jag menar…

Bättre form på klitorisvibratorn

Jag hade också velar att We-Vibe tänkte om när det kommer till formen av framsidan där klitorisvibratorn sitter. Hela We-Vibe Chorus är rundad vilket gör att vibratorn som ska ligga mot klitoris ofta glider av och lägger sig vid ena sidan om klitoris istället. En liten urgröpning eller konkav form i materialet hade gjort att vibratorn ligger fast ovanpå klitoris när hon svullnar av upphetsning, oavsett ställning eller situation.

We-Vibe Chorus pris

Den största svagheten med We-Vibe Chorus är definitivt prislappen. We-Vibe Chorus är en deluxe deluxe maskin som får priskänsliga individer att svimma. Visst, du får en hel del underhållning för pengarna men jag kan inte låta bli att undra om det inte hade varit värt att spara in någon hundralapp på att välja bort Touch-sense eller någon annan funktion? Varför inte strunta i Touch-sense och istället kasta in en extra laddningskabel som man kan ansluta direkt till sexleksaken? Nåja, man kan inte få allt. Att prislappen är We-Vibe Chorus största svaghet är ett bra tecken enligt mig.

Är We-Vibe Chorus bra?

Ja, We-Vibe Chorus är en fantastisk sexleksak som passar både singlar och par som vill unna sig något alldeles extra och få ett bättre sexliv på köpet.

Som med alla sexleksaker kan det ta ett litet tag innan du ”lär” dig använda den. Nu syftar jag inte bara på de praktiska funktionerna som jag nämnde ovan. Om du använder We-Vibe Chorus tillsammans med din partner under sex är det viktigt att du känner dig avslappnad och bekväm nog att hitta den där rätta känslan och mentalt fokus som behövs för att nå hela vägen till orgasm. We-Vibe Chorus är en fantastisk vibrator och jag vågar nog påstå att den räcker gott och väl för att ta de flesta vibrator-vana användare till orgasm. Jag tror att den främsta svagheten ligger i tankarna och känslan hos dig som använder den. Det är lätt att tro att en sexleksak kommer revolutionera ditt sexliv redan efter första användningen, men så är det oftast inte. Du måste ge dig själv tid att bekanta dig med en ny sexleksak.

Jag rekommenderar starkt att du använder We-Vibe Chorus själv ett par gånger innan du bjuder in din partner. Lär dig hantera vibrationerna innan en penis dyker upp!

Är det värt att uppgradera till We-Vibe Chorus?

We-Vibe Chorus är bättre än We-Vibe Sync och helt klart värd att uppgradera till om du (som jag) är ett stort fan av We-Vibe Sync. Däremot drar prisvärdheten ner betyget en aning. En sexleksak är just som namnet föreslår – en leksak. Få människor har så stora tillgångar att de kan lägga ut över 2000:- (vilket är priset i skrivande stund) på en sexleksak som de inte testat och vet fungerar för dem. Men om du vågar ta chansen kommer du förmodligen bli positivt överraskad av We-Vibe Chorus.

We-Vibe Chorus
Recension: We-Vibe Chorus
We-Vibe Chorus
We-Vibe Chorus är den bästa parvibratorn på marknaden just nu. Med sin revolutionerande fjärrkontroll som reagerar på din beröring kan användningen knappast bli mer intuitiv i heta stunder.
Utformning
93
Användning
90
Känsla
91
Rengöring
97
Prisvärdhet
74
Passar dig som
Tycker om gadgets och teknik
Tycker om We-Vibe Sync och vill uppgradera
Brukar använda en vibrator under sex med din partner
Vill kunna leka lekar med din partner på alla ställen
Tycker om vibrationer
Vill ha hands-free orgasmer
Passar inte dig som
Är priskänslig
Är priskänslig!
Befinner dig i ett distansförhållande och vill kunna leka tillsammans med din partner
89
LUSTFYLLT