Det som får mig att skriva till er är att jag undrar hur viktigt det är för tjejer att killen har stor kuk? Jag hör ofta att storleken inte har betydelse. Alla säger det. Fast det känns som att det inte stämmer. Något som folk säger för att vara snälla typ. Jag är orolig för att min kuk är för liten och jag är rädd för att tjejer också ska tycka de. Jag tittar en del på porr som alla gör och då får man ju ofta se kukar både stora och små. Men min kuk är inte ens i närheten av hur stora de är. Min är inte ens så stor som de små är. När jag mäter min så är den typ 15 centimeter lång när jag är hård. Är det normalt? Är det bättre att ha en stor kuk? Föredrar tjejer stora penisar? Ni fattar nog. Ha det!


Hur stor kuk föredrar tjejer?


Du är långt ifrån den enda killen som går och bär på de här frågorna. Många killar är missnöjda med storleken på sin manslem! I en onlinestudie där nästan 26 000 heterosexuella killar medverkade svarade 45% av dem att de var missnöjda med sin kukstorlek [1]. Föga förvånande önskade nästan alla missnöjda killar att deras penis var större. Det är väldigt ovanligt att killar oroar sig för att de har för stor kuk. Bara 0.2% av de missnöjda killarna i studien önskade att deras snopp var mindre.

Så, hur uppstår det här peniskomplexet? Det är knappast så att alla missnöjda killar i studien har fått riktiga klagomål från tjejer de haft sex med. Forskning tyder på att den här önskan om att ha en större kuk kommer från antagandet som många killar har, att tjejer föredrar större kukar. Att större är bättre. Det är alltså ett föreställningsproblem som killar skapar själva, utan större underlag. Kanske förstärks denna föreställning genom porrens ideal, men det är bara spekulationer än så länge.

Vilken penisstorlek föredrar tjejer då? Resultatet från en annan ny studie som publicerades i tidningen Plus One [2] ger ett något tröstande svar på den frågan. Det har nämligen visats att den kukstorlek som tjejer föredrar är snarlik den genomsnittliga penisstorleken!

Hur stor kuk vill tjejer ha?

I studien fick 75 kvinnor från Kalifornien svara på ett gäng frågor om penisstorlekar, där ibland vilken penisstorlek de själva föredrog. 75 kvinnor kan tyckas något få, men urvalsgruppen var väldigt bred trots det låga antalet medverkade. Åldrarna på kvinnorna varierade mellan 18 och 65. 37% av kvinnorna var vita, 32% var asiatamerikaner, 21% latinamerikaner och 13% var afroamerikaner. Även etniciteten på urvalsgruppen varierade alltså stort. Alla kvinnorna i studien var heterosexuella och hade i snitt vidrört sju penisar dittills!

Varje kvinna i studien fick se en rad med 33 stycken penismodeller som varierade i storlek (från 10cm till 21cm i längd och från 6cm till 17cm i omkrets). Varje penismodell bestod av en blå plastcylinder med en kupad topp, ett exempel på hur de såg ut kan du se nedan!

Som du ser inkluderade inte forskare några testiklar. Forskarna försökte inte göra penismodellerna realistiska på något annat vis än i storlek och omkrets eftersom det var vad forskarna ville att kvinnorna skulle fokusera på. Enligt forskarna skulle detaljer som könshår, vener och form distrahera kvinnorna och påverka hur attraktiva varje penismodell ansågs.

Kvinnorna ombads att välja den penisstorlek de skulle föredragit hos ett one night stand och den penisstorlek de skulle föredragit att ha ett långvarigt förhållande med. Det visade sig att kvinnorna föredrog lite olika penisstorlekar beroende på om den tillhörde ett one night stand eller om den satt på en kille de hade ett långvarigt förhållande med. För ett one night stand föredrog kvinnorna en penis som var 16,2cm lång och 12,7cm i omkrets. Den bästa penisstorleken för en långvarig partner var i snitt 16cm och 12cm i omkrets (eller tjocklek). Tjejerna föredrog med andra ord en aningen större kuk under engångsligg.

Föredrar tjejer större penisar?

Enligt studien föredrar alltså de flesta tjejer en kuk som är ungefär 16cm lång och 12cm i omkrets, men hur stor är den genomsnittlige kuken? Innan vi går in på det vill jag understryka att det genomförts många studier på hur den genomsnittlige kukstorleken varierar världen över och inga två studier har kommit fram till exakt samma siffra. I vissa studier har killar fått mäta sina penisar själva (vilket tenderar att ge ett något högre siffror). I andra studier har forskare mätt penisar i slakt tillstånd och sedan uppskattat hur långa de är i erigerat tillstånd. Jag kommer referera till en studie som gjordes nyligen på 1 600 amerikanska män som fick i uppgift att mäta sina egna kukar och sedan rapportera resultatet. Den studien visade att den genomsnittlige penisen är 14,2cm lång (något kortare än vad den genomsnittlige kvinnan föredrar) och 12,2cm i omkrets (vilket är mitt i prick, precis så grov som den genomsnittlige kvinnan föredrar).

  Kan man bryta penisen?

Mer omfattande studier av penisstorlekar har visat att den genomsnittlige svenska mannen går omkring med en penis som är 14,8cm lång och 12,78cm tjock. Något längre än jänkarna, men i realitet en obetydlig skillnad. För att läsa mer om kukstorlek kan du klicka på länken!

hur stor kuk vill tjejer haSom med all forskning finns det svagheter även med kvinnostudien jag nämnde ovan. Först och främst är urvalsgruppen med kvinnor något liten för att man ska kunna dra några större slutsatser om resultatet. Det är också svårt att svara på vad en tjej tycker om en riktig penis genom att visa henne en blå cylinder. Kvinnorna fick heller inga frågor om hur viktigt penisstorleken faktiskt är för dem, eller om kukstorlek påverkar deras sexuella njutning.

Har storleken betydelse?

Från annan forskning vet vi att kukstorlek i sig inte påverkar en kvinnas förmåga att få orgasm. Detta innebär att den lilla skillnad som finns mellan kvinnors drömkuk och den genomsnittlige kuken inte nödvändigtvis spelar någon roll för sexlivet.

Avslutningsvis vill jag säga att det här antagandet om att större är bättre inte stämmer. Det är inte heller rättvist att jämföra sig själv med porrskådisar, som fått sina roller just på grund av att de uppfyller ett visst skönhetsideal. En undersökning som gjorts på manliga porrskådisar visar att den genomsnittlige penisen inom porrindustrin är 17cm i erigerat tillstånd, det vill säga mycket längre än den ”normala” penisen.

Killar bör inte gå runt och oroa sig för sin penisstorlek, precis som att tjejer inte bör gå omkring och oroa sig för storleken på sina bröst eller formen på sina blygdläppar. Det spelar helt enkelt ingen större roll när det väl vankas sex.

Om du tycker det låter bra så tryck på den stora blå gilla-knappen nedan!

Källor

[1] Lever, J., Frederick, D.A., & Peplau, LA (2006). Does size matter? Men’s and woman’s views on penis size across the lifespan. Psychology of Men and Masculinity, 7, 129-143.

[2] journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371%2Fjournal.pone.0133079